Ritme

Maandag 9 januari 2017, 6.45 uur; de wekker gaat….We gaan weer van start met het “normale” ritme. De kinderen hebben er best wel weer zin in of zijn gewoon neutraal, het is niet anders. We hebben een heerlijke vakantie gehad met pyjamadagen, uitjes en gezelligheid. Absoluut geen klagen.

Aan de ontbijttafel wordt druk gediscussieerd wat er verteld gaat worden in de kring. Dochterlief maakt zich al druk want het is teveel om te vertellen en ze mag maar 2 dingen vertellen, wat moet ze kiezen?! De jongste heeft geen idee wat er gaat gebeuren vandaag (4 jaar) en maakt geen haast. “Wat gaan we eigenlijk doen vandaag, mam?” En de oudste laat het gelaten over zich heen komen, legt speelgoed klaar van hetgeen hij in ieder geval wil vertellen en maakt zich in alle rust klaar om naar school te gaan (dat is weleens anders ;-)).

Ook ik ben klaar om aan mijn “normale” week te gaan beginnen. Als eerste ga ik heerlijk een uurtje naar Pilates. Door al het klussen en alle drukte heb ik allerlei pijntjes in knie, heup en rug dus met Pilates kan ik dat allemaal weer lekker oprekken en strekken. En zo is het ook. Alle bewegingen voelen gespannen aan maar het gaat. Voor het gezeur in mijn knie bel ik straks toch maar even de fysiotherapeut maar verder heb ik geen klagen.

Om 12 uur sta ik alweer op het schoolplein om de kinderen op te halen voor de lunch. De jongste gaat in de auto al helemaal uit zijn dak, vermoeidheid en honger zijn de oorzaak want zodra er een boterham naar binnen is gewerkt trekt hij weer bij en is het weer gezellig. De oudste komt erachter dat hij iets vergeten is te vertellen in de kring en de middelste klaagt dat ze inderdaad maar twee dingen mocht vertellen. “Ik steek straks gewoon nog een keer mijn vinger op hoor mam!”

Als ik ze alle drie om 13 uur weer heb teruggebracht, kruip ik thuis achter de computer en telefoon om (achterstallige) dingen te regelen; afspraak tandarts, afspraak fysio, wat appjes de deur uit, mailtjes versturen, wat huishoudelijke bezigheden en natuurlijk nog even aan de haak voor een zachte warme col (er gaat geen dag voorbij dat ik niet haak ;-)). De tijd vliegt voorbij.

Om 15.15 uur sta ik wederom op het schoolplein. De jongste gaat spelen, de oudste mag onverwacht met de buurvrouw mee en met de middelste vertrek ik richting musicalles. In de auto heb ik wat lekkers en wat te drinken meegenomen. Ik wacht in de auto (want op dit moment kan ik binnen niet wachten) met leesboek en een volle blaas 🙁 tot de dame na een uurtje weer klaar is. Ik race naar huis, hengel de jongste en de oudste weer binnen en maak vlug het eten klaar. Het is inmiddels al 17.45 uur en de kindermondjes moeten gevuld worden (lees de kinderen hebben honger en zijn dus vervelend).

Na het eten beginnen we aan het “naar bed breng” schema.

En nu is het 20.30 uur en zit ik een half uurtje achter de computer mijn dag te verslaan ;-).

Dag 1 van het ritme is bijna voorbij, alleen nog even bijpraten met manlief en samen lekker bankhangen met Netflix. Morgen hebben we de hockey, woensdag de handbal en ga zo maar door.

Er is niks mis met ritme…..maar we kijken wel weer uit naar de volgende schoolvakantie…nog 6 weken te gaan!

1 gedachte over “Ritme

  • Ik vind het een geweldig verhaal.
    Ga toch maar even langs de fysio, denk ook aan jezelf.
    Ik ga straks naar de mondhygieniste
    Allemaal een dikke knuffel
    Liefs Tanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *